Aproape  jumătate de milion: Marea Britanie, șocată de pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina

28 4 F 6

Marea Britanie estimează că Rusia a pierdut aproximativ 450.000 de militari în războiul din Ucraina, excluzând companiile militare.

Această estimare a fost făcută de ministrul pentru Forțele Armate, Leo Dockettri, citat de UK Defence Journal, un portal britanic specializat în subiecte militare. „Estimăm că aproximativ 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți, iar alte zeci de mii au dezertat de la începutul conflictului. Numărul deceselor în companiile militare private rusești este necunoscut”, a spus el.

În ceea ce privește pierderile de echipamente, britanicii estimează că armata rusă a pierdut peste 10.000 de piese de vehicule blindate, inclusiv aproape 3.000 de tancuri de luptă principale, 109 avioane, 136 de elicoptere, 346 de vehicule aeriene fără pilot, 23 de nave militare de toate clasele și peste 1.500 de sisteme de artilerie de toate tipurile. El a precizat că echipamentele au fost distruse, abandonate sau capturate de Ucraina de la începutul războiului.

Trebuie adăugat că evaluarea britanică este în concordanță cu estimările Statului Major General. Potrivit Statului Major ucrainean, în dimineața zilei de 28 aprilie 2024, forțele armate ucrainene au ucis 466.150 de soldați ai armatei ruse.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий