Vizită de lucru în regiunea Transcarpatică a Ucrainei

21 02 2023 F 2

După cum comunică Departamentul pentru Românii de pretutindeni pe contul său de Facebook, la 20 februarie „secretarul de stat Gheorghe Cârciu, s-a întâlnit  cu Vasile Iovdii, președintele Consiliului Comunității Teritoriale Solotvino. În cadrul discuțiilor purtate, principalele subiecte dezbătute au fost problemele cu care se confruntă comunitatea românească și proiectele ce pot fi dezvoltate de către cele două părți. În acest demers comun, programele DRP reprezintă o importantă sursă de finanțare pentru comunitatea din Solotvino.

21 02 2023 F 1

„Vom continua parteneriatele începute în 2022 și reiterez disponibilitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni de a încheia unele noi în acest an. În 2022 am obținut un buget de cinci ori mai mare decât cel din 2021, ceea ce ne-a permis să alocăm fonduri mai mari pentru etnicii români din Ucraina și nu ne oprim aici. De aceea mă aflu în Transcarpatia, să văd la fața locului de ce e nevoie mai mare și cu ce putem ajuta mai mult.

Proiectele pentru dezvoltarea localităților din Ucraina, în care trăiesc comunități de români, sunt cruciale pentru păstrarea legăturii lor cu țara. Fie că vorbim de burse, de granturi asigurate de statul român sau de parteneriate între diferite primării din dreapta și din stânga Tisei, aceste fonduri reprezintă adevărate punți care țin în viață comunitățile de români de peste granița de nord”, a declarat demnitarul DRP”.

21 02 2023 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий