Vladimir Putin știe despre toate crimele de război ale armatei ruse

16 07 2022 F 3

Reprezentantul SUA în OSCE, Michael Carpenter, a declarat despre încrederea analiștilor militari că dictatorul rus Vladimir Putin, precum și alți reprezentanți ai regimului său, știu aproape sigur despre toate crimele de război ale armatei ruse. Este vorba despre torturi, viol, deportarea forțată a ucrainenilor în Rusia și alte lucruri,  scrie US News.

Diplomatul a făcut această declarație a doua zi după publicarea raportului OSCE, care relatează despre atrocitățile armatei ruse pe parcursul a trei luni. Experții au remarcat că ocupanții au creat o cameră de torturi improvizată în tabăra de copii din Bucia. Acolo au fost găsite cadavrele a cinci bărbați în haine civile, cu arsuri, vânătăi și răni deschise pe corp. În raport se menţionează și despre violarea de către soldații ruși a 25 de fete și femei pe care le-au ținut în subsol. Anume acestei subunităţi dictatorul Putin i-a acordat ulterior titlul de „subunitate de gardă”. „Este greu să-ţi imaginezi că conducerea rusă nu a fost la curent cu acuzațiile la adresa acestor unități”, a subliniat Carpenter. „Vrem să dăm un semnal că nimeni nu poate scăpa de responsabilitate”.

Moscova continuă să respingă acuzațiile conform cărora trupele sale comit crime de război în Ucraina.

Vă reamintim că publicaţia „Der Spiegel” presupune că soldații ruși comit crime de război în Ucraina, deoarece violența este o normă a vieţii la ei acasă. Motivul este că Federația Rusă își păstrează cetățenii ignoranți și gata să recurgă la ezoterism irațional ori de câte ori este vorba de  responsabilitatea politică și morală.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий