Preşedintele Ucrainei: „Vom face totul pentru ca absolut toți ucigașii ruși să fie traşi la răspundere pentru crimele lor”

16 07 2022 F 2

În urma atacurilor cu rachete asupra centrului oraşului Vinnyţia din 14 iulie, 23 de persoane au murit, aproape 200 de persoane s-au adresat instituţiilor medicale. Patru persoane rămân în stare critică, a comunicat Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în tradiţionala sa  adresare. „Deja a început identificarea tuturor celor vinovați și implicați în atacul de la Vinnyţia, atât la nivel național, cât și internațional. Vom face totul pentru ca absolut toți ucigașii ruși să fie traşi la răspundere pentru crimele lor”, a accentuat Preşedintele.

Volodymyr Zelenski a mai menționat că, în urma atacului rusesc asupra oraşului Mykolaiv, vineri dimineață, clădirile a două institute –  institutele pedagogice și de construcții navale – au fost distruse. „Nu există astfel de cuvinte în limbajul uman normal, care să descrie starea în care statul rus a degradat. Este o dublă crimă să distrugi institutele pedagogice, astfel încât să nu existe instituție de învățământ și noi pedagogi să nu fie pregătiți. Dar teroriștii să nu spere că aceasta le va da ceva. Noi vom restaura neapărat tot ceea ce au distrus, fiecare dintre cele peste 2 mii de instituții de învățământ, toate grădinițele, toate școlile, institutele, universitățile și, cel mai important – ne vom păstra umanitatea și atitudinea civilizată. Dar societatea rusă, cu atât de mulți ucigași și călăi, va rămâne infirmă pentru mai multe generații, și aceasta din vina ei”, a subliniat Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий