Volodamyr Zelenski: „Prin tăria noastră am reuşit să schimbăm atitudinea ţărilor faţă de noi”

24 04 2022 IN 4

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avut o întâlnire cu jurnaliştii la o staţie de metrou  din capitală şi a relatat despre războiul care durează deja de două luni. Volodymyr Zelenski a accentuat că Federaţia Rusă întotdeauna a căutat să influenţeze asupra Ucrainei. „Federaţia Rusă nu ne-a acceptat şi nu ne acceptă ca stat independent, nu stimează cultura, valorile noastre. Astăzi luptăm pentru independenţă şi libertate”, a subliniat Preşedintele, citat de RBK-Ucraina.

Referindu-se la negocierile cu Federaţia Rusă, Volodymyr Zelenski a opinat că orice format al întâlnirilor prin intermediari cu Federaţia Rusă nu va da rezultatul dorit. „Acest război îl poate opri acel, care l-a început”, a menţionat Preşedintele şi a adăugat: „Eu nu mă tem să mă întâlnesc cu Preşedintele Federaţiei Ruse, nu am dreptul să mă tem, deoarece poporul nostru a demonstrat că nu se teme de nimic… Oamenii cu mâinile goale opreau tehnica rusă.  Un lider normal nu are dreptul să se teamă atunci, când este vorba de statul nostru şi de independenţa lui”.

Fiind întrebat despre viitoarea vizită a Secretarului General al ONU la Kiev, şeful statului ucrainean a răspuns: „Ne aşteptăm la o susţinere de sută la sută din partea Secretarului General al ONU, deoarece dreptatea este sută la sută de partea noastră şi războiul se desfăşoară la noi în ţară”. „Mâine, a continuat Preşedintele, la noi vor sosi demnitari din SUA. Voi avea o întâlnire cu ministrul Apărării şi Secretarul de Stat. Când condiţiile de securitate vor permite, sperăm că ne va vizita şi Preşedintele SUA. Mâine vom negocia pe marginea listei privind  armamentul de care avem nevoie şi termenii de livrarea a lui”. Volodymyr Zelenski a subliniat că referitor la livrările de armament către Ucraina pe noi nu ne interesează deloc părerea Federaţiei Ruse. Preşedintele a declarat că „dacă vor fi omorâţi cetăţenii noştri în Mariupol, că dacă vor fi organizate pseudo-referendumuri în pseudo-republici, Ucraina va ieşi din orice proces de negocieri”.

Volodymyr Zelenski şi-a spus părerea şi referitor la NATO: „Este o mare greşeală că NATO în aceşti ani n-a găsit posibilitate s-o primească pe Ucraina în Alianţă. Consider că este o greşeală strategică referitor la Ucraina. Nimeni n-a contat pe tăria statului nostru. Şi aceasta a fost o greşeală. Prin tăria noastră am reuşit să schimbăm atitudinea ţărilor faţă de noi”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti

 

Добавить комментарий