Volodymyr Zelenski: „16 copii ucraineni cu familii deportați anterior în Rusia au fost eliberați datorită Qatarului”

25 4 Ф 1

16 copii ucraineni cu familiile lor, deportați anterior cu forța în Rusia, au fost eliberați și reuniți cu familiile lor datorită asistenței Qatarului, a declarat Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, la sfârșitul zilei de 24 aprilie, informează UNN. Potrivit lui, la 24 aprilie, la Doha, Împuternicitul Radei Supreme pentru drepturile omului,  Dmytro Lubineț, și ministrul de stat pentru cooperare internațională al Ministerului de Externe din Qatar, Lolwa Al Khater, s-au întâlnit cu aceștia.

„Mii de alți copii ucraineni deportați cu forța rămân încă în Rusia. Este dureros să realizăm că timpul trece și că ei cresc departe de familiile lor și de patria lor. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a aduce fiecare copil acasă. Și sunt recunoscător tuturor celor din lume care ne ajută în această sarcină dificilă”, a menționat Președintele.

Totodată, șeful statului și-a exprimat profunda recunoștință față de Qatar și, personal, față de emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, pentru că ajută Ucraina în această direcție vitală. „Așteptăm cu nerăbdare o cooperare fructuoasă în continuare și întoarcerea mai multor copii ai noștri”, a subliniat Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий