Volodymyr Zelenski a discutat cu Președintele României despre cooperarea în domeniul apărării

11 4 F 8
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis. Părțile au discutat, în special, despre cooperarea în sectorul apărării. Liderul ucrainean a anunțat acest lucru pe Telegram joi, 11 aprilie. Zelenski l-a informat pe Iohannis despre bombardarea de către Rusia a hidrocentralei de pe Nistru. El a subliniat că apărarea antiaeriană ucraineană trebuie să fie consolidată pentru a crea un scut aerian fiabil.
Părțile au examinat, de asemenea, activitatea coridorului de export al Ucrainei cu România și Republica Moldova. Zelenski a precizat că a apreciat poziția României privind tranzitul produselor agricole ucrainene. „În fața agresiunii rusești, tandemul Ucraina-România aduce o contribuție semnificativă la securitatea alimentară globală”, a adăugat el.
Reamintim că, la 11 aprilie, Zelenski a sosit într-o vizită de lucru în Lituania. Acolo, Președintele participă la Summit-ul celor Trei Mări. La Vilnius Președintele Ucrainei s-a întâlnit, de asemenea, cu Președintele lituanian, Gitanas Nausėda, înainte de deschiderea Summit-ului celor Trei Mări.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий