Sfat util. Trucuri pentru grădinărit. Apa de la paste – aur pentru plante

000 Acum Trucuri grădină

Pe măsură ce căldura primăverii se simte bine, devenim preocupați de aspectul grădinii noastre. Este cunoscut faptul că multe ingrediente din bucătărie, precum scorțișoara, pot face minuni pentru grădină. Acum este momentul să  folosim aceste ingrediente din bucătărie pentru a avea o grădină frumoasă, cu plante prospere.

Scorțișoara previne bolile fungice.  Stropirea răsadurilor cu apă și scorțișoară previne apariția bolilor fungice, care pot afecta sănătatea plantelor tinere. De asemenea, se poate aplica un praf ușor de scorțișoară pe suprafața solului. Astfel, se formează o barieră de protecție împotriva sporilor fungici dăunători, iar plantele prosperă într-un mediu sănătos.

Sarea Epsom (sulfat de magneziu) ajută trandafirii să crească.  Cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu, sarea Epsom acționează ca un îngrășământ natural, deoarece îmbunătățește vitalitatea solului și ajută trandafirii să crească. Acest lucru se datorează conținutului de magneziu și sulfat, două minerale esențiale pentru plante. Spre deosebire de îngrășămintele din comerț, sarea Epsom nu conține chimicale și nu se acumulează în sol. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină sare Epsom pe sol, din când în când. Acest truc funcționează și pentru plantele la ghiveci, însă trebuie să se amestece sarea Epsom cu apă și să uzi florile o dată pe lună cu această soluție sărată. La fel, sarea Epsom este benefică pentru creșterea roșiilor și ardeilor.

Apa de la paste – aur pentru plante.  Când fierbi paste, ouă sau legume, este bine să păstrezi această apă, deoarece nutrienți importanți, precum fosfor, azot și calciu, se scurg în ea. Această apă este benefică pentru plante, iar după ce s-a răcit, este bine să uzi florile cu ea, deoarece acționează ca un îngrășământ natural.

Furculițele din plastic alungă dăunătorii.  Cât n-ar părea de straniu, dar aceste ustensile umile, deseori aruncate după masă, le pot aduce beneficii plantelor. Furculițele din plastic împiedică animalele să calce pe florile preferate. Trebuie doar să înfigi furculițe în jurul plantelor din grădină! (Click!Pentru femei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий