Volodymyr Zelenski: „Alocarea Ucrainei a 50 milirde de euro demonstrează unitatea puternică a UE”

1 2 F 2

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a reacționat la decizia liderilor UE de a aloca Ucrainei o asistență macrofinanciară în valoare de 50 de miliarde de euro, scrie „Evropeiska Pravda” cu referire la Twitter-ul Președintelui (X). El a mulțumit lui Charles Michel și liderilor statelor membre ale UE pentru crearea unui instrument financiar pentru Ucraina, facilitatea pentru Ucraina, în valoare de până la 50 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027. Președintele a subliniat că decizia a fost luată de toți cei 27 de lideri și că este foarte importantă. „Acest lucru dovedește încă o dată unitatea puternică a Uniunii Europene”, a adăugat Volodymyr Zelenski.

Potrivit lui, sprijinul financiar continuu al UE pentru Ucraina va consolida stabilitatea economică și financiară pe termen lung a Ucrainei, ceea ce nu este mai puțin important decât asistența militară și presiunea sancțiunilor asupra Rusiei.

Reamintim că, la summit-ul de la Bruxelles din 1 februarie, liderii UE au trecut peste rezistența Ungariei și au convenit asupra sumei de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Anterior, un oficial UE de rang înalt, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat pentru „Evropeiska Pravda” că Președintele Ucrainei se va alătura summit-ului UE online de la 1 februarie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий