Volodymyr Zelenski: „Atunci când armele rusești trag în noi, acestea sunt deja îndreptate către vecinii noștri”

17 02 2023 F 3

În discursul său la Conferința de Securitate de la München, Președintele Volodymyr Zelenski a asigurat că nu există nicio alternativă la aderarea Ucrainei la UE și NATO, scrie „Evropeiska pravda”.

„Oare acum e timpul ca Ucraina să devină o parte cu drepturi depline a Uniunii Europene? Pentru majoritatea europenilor, aceasta nu mai este o întrebare. Am obținut deja statutul de țară candidată. Ne pregătim să începem negocierile privind aderarea.”, a declarat Președintele Ucrainei. El a subliniat că Ucraina este deja integrată în economia, logistica și energia europeană. „Nu există alternativă la victoria Ucrainei. Nu există alternativă la Ucraina în UE. Nu există alternativă la Ucraina în NATO. Nu există alternativă la unitatea noastră. Prin urmare, nu există și nu va exista nicio alternativă pentru a scăpa de agresiunea rusă  o dată pentru totdeauna, pentru a eliberarea pământul, a elibera oamenii”, a declarat  Zelenski.

El a adăugat că „trebuie să eliberăm Ucraina și Europa, pentru că atunci când armele rusești trag în noi, acestea sunt deja îndreptate către vecinii noștri”. „Trebuie să eliberăm fiecare instituție europeană și fiecare sferă a economiei mondiale de agresiunea rusă, pentru că numai atunci va exista o șansă de libertate”, a conchis  Președintele ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий