Volodymyr Zelenski: „Este nevoie doar de voință poilitică”

15 4 Ф 14

După ședința Statului Major al Comandantului Suprem la 15 aprilie, Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că puterile occidentale ar putea ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor rusești în același mod în care au ajutat Israelul în timpul atacurilor iraniene. Potrivit publicației „Evropeiska Pravda”, Președintele a scris despre aceasta pe Telegram. Zelenski a precizat că protecția obiectivelor energetice din Ucraina este posibilă doar dacă există un număr suficient de sisteme de apărare antiaeriană și a mulțumit aliaților care au răspuns la solicitarea Ucrainei.

„Dar intensitatea atacurilor rusești necesită o unitate mai mare. Prin apărarea Israelului, lumea liberă a demonstrat că o astfel de unitate nu este doar posibilă, ci și sută la sută eficientă”, a declarat șeful statului.

„Acțiunile decisive ale aliaților au împiedicat succesul terorii și pierderea de infrastructură și l-au făcut pe agresor să se răcească. Același lucru este posibil și în apărarea de teroare a Ucrainei, care, ca și Israelul, nu este membru NATO. Iar acest lucru nu necesită activarea articolului 5, ci doar voință politică”, a adăugat el.

Declarația lui Zelenski vine după ce ministrul britanic de Externe, David Cameron, a explicat de ce — spre deosebire de Israel — țara sa nu poate ajuta Ucraina să doboare dronele rusești.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий