Vom avea nevoie de rachete! Lukașenko a avertizat NATO și Polonia

Screenshot_2

Belarus poate avea nevoie de armament mai eficient, dacă NATO își intensifică activitatea şi creează o bază militară în Polonia. Acest lucru a fost anunțat marți de către președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, la o întâlnire cu un grup de analiști americani.

Președintele belarus a adăugat că nu vede nevoia creării unei baze militare rusești în țară. Potrivit lui, Minskul este capabil să-și asigure singur securitatea. El a subliniat că se opune categoric desfășurării unei baze aeriene militare rusești în Belarus. „Timpul de zbor al oricărei aeronave de pe teritoriul Rusiei, dacă este necesar, este de 3-5 minute. De ce mai este nevoie de bază aici, de ce s-o expui loviturilor unui eventual agresor?”, s-a întrebat retoric președintele Belarusului.

În prezent, în Belarus există doua facilităţi militare rusești: stația de radar „Volga”, care face parte din sistemul de avertizare timpurie a atacurilor cu rachete, și al 43-lea Centru de comunicații al Marinei Ruse. Anterior, oficialii ruşi au anunţat în repetate rânduri despre posibila înființare a unei baze aeriene rusești în Belarus și chiar ambele părți au declarat că au loc negocieri pe această temă. După ce Polonia a propus SUA să înființeze o baza militară permanentă în țară, anunțând chiar disponibilitatea de a aloca în acest scop până la două miliarde de dolari, Lukașenko a cerut Varșoviei sa renunţe la idee, în caz contrar, potrivit lui, Minskul și Moscova vor fi obligați să răspundă.

Lasă un răspuns