ZIUA DE NAŞTERE 16 OCTOMBRIE. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

00 16 octombrie

16 octombrie – Ziua judecăţii esenţiale

Puncte forte: discriminator, practic, corect.

Puncte slabe: defensiv, dificil.

În ceea ce îi privește pe cei născuți în data de 16 a lunii, aceștia sunt persoane tăcute, care de multe ori aleg să se închidă în sine, în loc să spună ce îi deranjează. Pot forma un cuplu cu persoanele născute în data de 7, 16 și 25 – Secretul numerelor.

Tema judecăţii este un element central în vieţile celor născuţi pe 16 octombrie. Ei sunt puşi adesea în situaţia de a lua decizii, fie din punct de vedere profesional, fie personal. Fiind capabili să cântărească o situaţie şi să înţeleagă esenţa lucrurilor pare să fie un lucru firesc pentru ei. Ei nu manifestă în mod exagerat tendinţa de a-i „judeca” pe ceilalţi, în sensul că nu au idei preconcepute şi prejudecăţi, nu solicită ataşament faţă de moralitatea lor personală şi nu sunt intoleranţi sau închişi. Din contra, cei născuţi astăzi sunt în general destul de liberali şi disponibili pentru toate felurile de idei şi discuţii noi. Judecata lucrurilor din jurul lor reprezintă mai degrabă o evaluare obiectivă.

Nativii zilei de 16 octombrie pun mare preţ pe bunul simţ. Ei au şi o latură imaginară foarte bine dezvoltată, prin intermediul căreia pot vedea viaţa în termeni suprarealişti. Combinaţia interesantă de realism şi imaginaţie este un element distinct al acestei zile. De exemplu, pentru a marca adevărul dintr-o situaţie, nativii zilei de 16 octombrie sunt capabili să facă o introspecţie, însă când este vorba de exprimarea propriilor opinii, ei pot fi adepţi înverşunaţi ai utilizării figurilor de stil, analogiilor şi alegoriilor.

Majoritatea celor născuţi pe 16 octombrie au tendinţa de a trăi ceea ce profesează. Astfel, sistemul lor de credinţe este important şi axiomele lor de bază trebuie să fie bine definite. Ei pot fi foarte asimetrici când întâlnesc pe cineva care spune un lucru şi face cu totul altceva, sau folosesc religia că armură pentru slăbiciunile lor morale şi sărăcia spiritului. Exprimarea scrisă sau verbală logică şi directă este elementul principal al carierei nativilor zilei de 16 octombrie.

În vieţile lor particulare, cei născuţi astăzi pot să nu acţioneze în mod raţional, abordând un comportament mai degrabă ciudat şi chiar acţionând într-o manieră impulsivă. Mulţi dintre cei născuţi pe 16 octombrie sunt dispuşi să susţină sau să condamne sistemul social în care trăiesc. Datorită acestui ultim aspect, ei pot părea nerecunoscători şi nerespectuoşi. De fapt, ei preferă să critice ei înşişi familia, compania, oraşul, etc., decât să lase pe altcineva. Când sunt solicitaţi să ia o hotărâre sau să judece o situaţie anume la nivel personal, nativii zilei de 16 octombrie sunt în general diplomaţi, chiar dacă evaluarea lor este negativă. Ei pot împărtăşi opiniile în mod public dacă sunt solicitaţi, dar nu întotdeauna vor demonstra un entuziasm prea mare. Destul de des cei născuţi astăzi aleg să stea de-o-parte sau chiar să părăsească terenul de joc în timp ce iau o hotărâre. Ei trebuie să evite să fie reacţionari, defensivi sau secretoşi. Geniul celor născuţi pe 16 octombrie pentru definirea critică şi discriminare ar trebui să nu fie rezervat doar obiectelor externe sau celorlalţi, ci din când în când să fie îndreptate şi spre ei înşişi.

SFATURI: Testează-te. Descoperă ce funcţionează într-adevăr şi aruncă restul. Defineşte-te. Adu-ţi aminte să laşi oamenii în pace. Nu-i priva de ceea ce au nevoie în numele raţiunii.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий