ZIUA DE NAŞTERE 2 MAI. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 2 mai

2 mai – ziua observatorului uman

Puncte forte: productiv, perfecţionist, observator.

Puncte slabe: autoritar, aspru.

Nativii zilei de 2 mai afişează un interes special pentru dezvoltarea umană – în orice fază de manifestare, din tinereţe şi până la bătrâneţe – Secretul numerelor.

Aceşti nativi nu sunt timizi în exprimarea ideilor personale referitoare la oameni, idei ce sunt bine gândite şi în cea mai mare parte bine fixate în minte. Cei născuţi pe 2 mai sunt foarte greu de păcălit. Ei sunt vicleni în introspecţia psihologiei umane şi în procesul lor de gândire.

Persoanele cu această zi de naştere stabilesc legea în cadrul familiei şi a cercului  lor social. În ceea ce priveşte activitatea profesională, în cazul în care este posibil, ei vor alege să fie stăpâni, deoarece nu stăpânesc arta de a se înţelege cu ceilalţi. Cu toate că nu excelează nici în ceea ce priveşte diplomaţia, persoanele născute pe 2 mai vor fi respectate pentru atitudinea lor sinceră şi pentru francheţea ce îi caracterizează. O tentaţie pentru nativii acestei zile este de a participa la bârfe şi de a-şi băga nasul în afacerile altora. În general, acest lucru se întâmplă mai mult din curiozitate şi nu din rea voinţă. Nu trebuie să fiţi surprinşi, dacă veţi descoperi că ei sunt foarte sensibili la bârfele care îi vizează.

Persoanele născute pe 2 mai au cariere ce implică un contact social minim, începând cu artele şi până la comerţ, transport sau lucrul la fermă. Adesea ei îşi petrec o parte din timpul liber studiind oamenii. Majoritatea nativilor zilei de 2 mai sunt mai mult analitici decât creativi, mai mult obiectivi decât subiectivi şi mai mult inteligenţi decât intuitivi. Atunci când sunt preocupaţi de un subiect deosebit sau de o activitate pe care o îndrăgesc, ei vor aduce argumente referitoare la faptul cât de departe pot merge în acest sens.

O problemă pentru nativii zilei de 2 mai este faptul că sunt lipsiţi de tact şi au tendinţa de a fi aspri în exprimare. Acest lucru îi poate îndepărta pe oameni. Astfel, ei îşi pot face adevăraţi duşmani care le pot crea probleme serioase. Cei născuţi pe 2 mai îşi pot folosi inteligenţa şi înţelegerea psihologiei umane pentru a-şi cultiva diplomaţia. Acest lucru le poate garanta un succes mai mare în toate domeniile din viaţa lor.

Cei născuţi pe 2 mai tind să fie perfecţionişti. Ei sunt capabili să ia un plan practic şi să îl implementeze cât mai eficient posibil. Ei sunt buni organizatori şi vor câştiga foarte bine lucrând pe cont propriu. Uneori pot realiza chiar mai mult decât poate realiza o echipă întreagă. Dorinţa lor de a fi singuri din când în când se poate extinde la fel de bine şi în sfera familială. Totuşi, în general, după o zi obositoare de muncă ei preferă să stea în atmosfera caldă din sânul familiei. În calitate de părinţi, cei născuţi astăzi trebuie să aibă grijă să nu exagereze cu supravegherea şi dominarea, de timpuriu, a copiilor lor. Persoanele născute pe 2 mai trebuie să înveţe să renunţe uneori, nu numai la anumite idei fixe referitoare la creşterea copiilor, dar şi la tendinţele posesive.

Nativii zilei de 2 mai vor aborda pasiunile şi meseriile cu aceeaşi pricepere analitică ce îi caracterizează atunci când este vorba de munca lor. Sunt persoane pricepute, iar dragostea lor pentru frumos este demonstrată în tot ceea ce fac.

SFATURI: Cultivă-ţi tactul şi diplomaţia. Renunţă la atitudinea arogantă, mai ales în ceea ce priveşte copiii. Nu mai fi atât de sensibil. Relaxează-te şi fii fericit.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий