ZIUA DE NAŞTERE 5 IUNIE. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 5 iunie

5 iunie – Ziua drumului luminos

Puncte forte: energic, sistematic, ager.

Puncte slabe: haotic, dezorientat, indulgent.

În ceea ce îi privește pe cei născuți în data de 5 a lunii, deși se implică cu tot ce au într-o relație, aceste persoane nu sunt foarte bune în a-și exprima sentimentele, motiv pentru care tind să se închidă în ei. Partenerii care pot simți aceasta și îi pot face să se deschidă sunt cei născuți în zilele de 5, 14 și 23. Persoanele cu cifra destinului 5 trebuie să învețe cum să gestioneze libertatea. Rolul lor este să se exprime liber și să pună lucrurile în mișcare. Sunt vânzători străluciţi, iuţi la minte, convingători și sunt mereu în căutarea unor soluții eficiente de rezolvare a problemelor – Secretul numerelor.

Cei născuţi în dată de 5 iunie sunt adesea uimiţi atunci când ceilalţi nu reuşesc să-i înţeleagă. Limbajul pe care îl folosesc este cât se poate de clar şi simplu, bazat pe fapte, pragmatic. Totuşi, ideile lor pot fi destul de încâlcite, încurcate şi uneori fără nici o legătură cu realitatea. Cei care îi ascultă ar putea să le urmărească firul gândurilor, dar nu vor reuşi totuşi să prindă înţelesul sau intenţiile ascunse în spatele lor. Unii oameni născuţi pe 5 iunie pun prea mult accent pe dezvoltarea ideilor şi a sistemelor de gândire şi prea puţin pe activităţile fireşti din viaţa de zi cu zi.

Este adevărat că mulţi dintre nativii acestei zile par să trăiască în propria lor lume. Totuşi, comunicarea este atât de importantă pentru ei, încât se vor simţi foarte frustraţi atunci când nu vor fi înţeleşi sau vor fi înţeleşi greşit. Indivizii mai puţin evoluaţi născuţi pe 5 iunie sunt foarte grăbiţi, aşteptându-se ca ceilalţi să le anticipeze următorul gând. Ei trebuie să înveţe să-şi analizeze ideile şi să le exprime într-un mod accesibil şi cumpătat. De exemplu, în loc să folosească o mulţime de argumente pentru a susţine o poziţie, expunerea unui singur argument convingător ar putea fi mult mai eficientă.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, majoritatea celor născuţi pe 5 iunie devin mai rezervaţi, mai cumpătaţi şi mai meditativi. Dacă îşi pot controla energia, metodele lor sistematice le vor da posibilitatea să-şi ordoneze viaţa foarte bine. Dacă nu, haosul va domni în viaţa lor. Nativii zilei de 5 iunie nu ar trebui să-şi piardă entuziasmul niciodată. Ei trebuie să înveţe să îl ţină în frâu, să accepte dezamăgirile şi eşecurile fără să clintească şi să le abordeze cu stăpânire de sine.

Persoanele născute pe 5 iunie au o puternică latură impulsivă care îi obligă să facă lucrurile bine. Unele femei născute în această zi nu sunt luate în serios în primii ani de viaţă, dar se pot transforma în persoane foarte capabile, dovedindu-le celor care le-au subapreciat că s-au înşelat. Mulţi dintre nativii zilei de 5 iunie sunt predispuşi să se îngrijoreze dacă nu sunt pregătiţi până la ultimul amănunt şi pentru orice eventualitate. „Şi dacă…?” este o întrebare pe care şi-o pun în mod constant, atât lor, cât şi celorlalţi. Această îngrijorare apare de obicei din teamă de a nu fi criticaţi sever pentru greşelile făcute sau de a nu părea ridicoli. Dacă ar putea să se mai destindă şi ocazional să facă haz de necaz, ar fi mai fericiţi şi mai sănătoşi.

Majoritatea persoanelor născute pe 5 iunie sunt foarte competitive şi le place să câştige. Deşi nu sunt perfecţionişti prin natura firii lor, nativii acestei zile se forțează fără milă în acest sens, gândindu-se că o astfel de atitudine îi va ajuta să reuşească. Adesea, cel mai mare duşman al lor şi-l creează singuri. Ei au darul de a le crea şi altora greutăţi care nu există. Conflictele  îi atrag în mod deosebit, dar cel mai adesea provocările fizice sunt cele cărora trebuie să le facă faţă. Stările de anxietate pot fi evitate, dacă găsesc satisfacţie în activităţi care combină efortul intelectual cu cel fizic.

SFATURI:  Simplifică-ţi gândurile. Expune-ţi clar intenţiile. Asigură-te că toată lumea te susţine în continuare.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий