6 mii de euro pentru plimbări peste hotare

29 1 F 3
Grănicerii au reținut trei infractori la câțiva metri de Frontiera de stat.
În regiunea Cernăuți, sunt persoane care în mod ilegal își oferă în mod activ serviciile de ghizi pentru potențialii infractori de frontieră. Iar se găsesc cetățeni care sunt dispuși să plătească o mulțime de bani pentru a ajunge în țările vecine ocolind punctele de control.
Personalul operativ al Detașamentului de grăniceri din Cernăuți procesează și analizează nonstop un volum mare de informații pentru a detecta și opri încălcările. Punând în aplicare una dintre aceste informații, polițiștii de frontieră au planificat din timp reținerea a trei bărbați care încercau să ajungă în România pe jos, ocolind controalele de frontieră. Văzându-i pe grăniceri, infractorii au încercat să fugă, dar au fost reținuți înainte de a ajunge la granița dorită, la doar câteva sute de metri distanță.
Locuitori din regiunile Ivano-Frankivsk, Zaporijjia și Sumy i-au plătit rezidentului din Cernăuți câte 6.000 de euro fiecare, iar acesta și-a folosit telefonul mobil pentru a le oferi instrucțiuni cu privire la ora și direcția de deplasare.
Organizatorul principal a fost identificat. Căutarea acestuia este în curs de desfășurare. Au fost inițiate proceduri administrative împotriva infractorilor reținuți, comunică pe Facebook Direcția regională Vest a Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei – Frontiera de Vest.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий