Farmacia naturii. Măr fiert cu frunze de dafin – ceai cu putere de vindecare mai puţin cunoscută

000 Ceai de măr cu dafin
Un măr și frunze de dafin – două ingrediente care sunt utilizate în mod obișnuit în bucătărie și nici nu avem idee câtă putere de vindecare au împreună.
Frunza de dafin este folosită în principal pentru condimentarea diferitelor sosuri și supe, dar poate face mult mai mult. În combinație cu un măr, aceasta îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea. Consumul regulat al acestei băuturi reduce inflamația articulațiilor, reglează circulația sângelui, ajută la migrene. Întărește sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor respiratorii.
Mărul conține antioxidanți cu efect antiinflamator și această băutură este, de asemenea, bogată în vitamina C, deci este excelentă și pentru gripă și răceli. Datorită fibrei pectine solubile, care se găsește în coaja mărului, reduce foarte eficient colesterolul rău. Prin urmare, mărul nu trebuie decojit.
Consumul acestei băuturi întăreşte inima. Frunzele de dafin ajută la combaterea bolilor de inimă, reduc stresul și tensiunea arterială.
Un studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Iran a constatat că frunzele de dafin ajută la reducerea grăsimii corporale și la vindecarea pietrelor la rinichi.
Această băutură este potrivită și pentru diabetici și ca prevenire împotriva diabetului, deoarece reglează nivelul zahărului din sânge.
Un alt avantaj al acestei băuturi este că încetinește îmbătrânirea celulelor. Este foarte benefic pentru astm, bronhiile inflamate și, de asemenea, îmbunătățește funcția creierului.
Se folosesc întotdeauna frunze de dafin uscate. Avem nevoie de: 3 frunze de dafin, 1 măr cu coajă, 1 litru de apă, opțional: scorțișoară și miere.
Mod de preparare. Se spală mărul bine, se taie în 4 părți și îndepărtăm nucleolii. Apoi se taie în bucăți mai mici. Se pune la fiert 1 litru de apă și se lasă să fiarbă. Apoi se adaugă frunza de dafin, scorțișoară și se mai lasă să fiarbă 5 minute, după care se pune mărul. Se opreşte aragazul, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute. La final, se strecoară băutura, se adaugă miere și se bea dimineața pe stomacul gol sau seara înainte de culcare.
Această băutură se consumă timp de 2 săptămâni, după care se face o pauză. (Despre viaţă.ro)
(T.L.)
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий