Josep Borrell despre războiul din Ucraina: „Nu vedem nicio lumină la capătul tunelului”

29 1 F 4
Uniunea Europeană a impus sancțiuni semnificative Rusiei, care i-au slăbit semnificativ mașina militară. Cu toate acestea, războiul împotriva Ucrainei continuă, intensitatea ostilităților este în creștere și „nu vedem nicio lumină la capătul tunelului”. Conducătorul Serviciului de politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, a făcut această afirmație într-un discurs rostit în cadrul Forumului de investiții în domeniul transporturilor UE-Asia Centrală. Borrell a spus că războiul Rusiei împotriva Ucrainei amintește de importanța critică a apărării comune a principiilor de bază ale Națiunilor Unite. Acesta este cel mai bun mod de a asigura pacea și securitatea în lume.
„Suveranitatea și independența, integritatea teritorială a oricărei țări trebuie să fie de necontestat. Și trebuie să evităm să ne întoarcem la o lume în care „puterea are dreptate” și în care țările puternice pot schimba granițele în mod unilateral”, a declarat șeful diplomației europene.
El a precizat că, pentru a proteja aceste principii, UE a impus sancțiuni semnificative Rusiei, care au slăbit vădit mașina sa militară. „Dar ele sunt încă acolo, iar războiul continuă. Și, dacă îmi permiteți să spun acest lucru, intensitatea luptelor crește, iar noi nu vedem nicio lumină la capătul tunelului”, a accentuat Borrell.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий