Dialog ucraineano-moldav

19 06 2021 LC INFO 7

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, s-a înţeles cu Primul ministru ad-interim, ministrul de Externe şi pentru Integrarea Europeană al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, să accelereze încheierea acordului în vederea recunoaşterii paşapoartelor electronice pentru simplificarea circulaţiei între ţări. Cei doi miniştri, de asemenea, au discutat realizarea proiectelor de infrastructură, comunică UNN cu referire la Ministerul de Externe al Ucrainei.

Tema principală a discuţiei a fost dezvoltarea formatului „Trio Asociat” – Ucraina, Georgia şi Moldova – în cadrul iniţiativei UE „Parteneriatul Estic”. În afară de aceasta, Dmytro Kuleba şi-a exprimat speranţa că alegerile parlamentare anticipate din Moldova, care vor avea loc la 11 iulie, „se vor desfăşura în mod deschis, democratic şi de concurenţă, fără implicări din partea Rusiei”.

Agenţia UNN aminteşte că „Trio Asociat” Ucraina, Georgia şi Moldova a fost creat în luna mai anul curent, în timpul întâlnirii de la Kiev a miniştrilor de Externe ai acestor trei ţări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий