O rază de bucurie și o lacrimă de fericire în casele românilor

1 07 2022 F 8

În cadrul programului de granturi  „Sprijinirea comunităților românești din Ucraina”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP),  Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina este beneficiarul proiectului de granturi în valoare de 200.000 lei.  Fondurile  sunt destinate achiziției de bunuri de strictă necesitate pentru familiile etnicilor români, afectate de situația de război din Ucraina, din localitățile Costiceni, Vancicăuți, Tărăsăuți, Cerlena, Forosna – Comunitatea Teritorială Vancicăuți,  și Dranița, Negrinți, Coșuleni, Mămăliga, Stălinești, Bălcăuți, Nesvoia  – Comunitatea Teritorială Mămăliga, regiunea Cernăuți.

După cum scrie pe contul de Facebook Lilia Govornean, preşedinta Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina,  a fost finalizat cu succes prima parte a acestui proiect.  Pe banii obţinuţi din prima tranşă (50.000 de lei) au fost achiziționate produse alimentare și de igienă personală, ambalate în 200 de cutii și sacoșe, distribuite bătrânilor, familiilor nevoiașe și cu mulți copii în satele Dranița, Negrinţi, Coşuleni și Mămăliga. O rază de bucurie și o lacrimă de fericite în casele românilor.

În numele membrilor Asociaţiei, doamna Lilia Govornean a exprimat sincere mulțumiri Guvernului României, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Consulatului General al României la Cernăuţi  și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect,  în deosebi domnului secretar de stat, Gheorghe Cârciu,  domnului director, Radu Nicolae Cosma, doamnei  Consul General al României la Cernăuți, Irina Stănculescu.

1 07 2022 F 6

1 07 2022 F 7

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий