Când Ucraina poate primi rachete cu rază lungă de acțiune?

27 09 F 5
În viitorul apropiat, Ucraina ar putea primi rachete cu rază lungă de acțiune de la aliații săi.
Myhailo Podoliak, consilier al șefului Oficiului prezidențial, a declarat acest lucru într-un comentariu pentru Canalul 24, menționând că negocierile sunt în curs de desfășurare.
„Negocierile relevante sunt în curs de desfășurare la diferite niveluri. Ele sunt extrem de intense. Președintele este implicat personal în acest lucru. Cred că vom avea în continuare rachete cu rază lungă de acțiune în viitorul apropiat — rachete de la parteneri, a accentuat Podoliak.
Cu toate acestea, consilierul șefului Oficiului Președintelui a precizat că nu trebuie să uităm că Ucraina dispune de arme eficiente cu rază lungă de acțiune de producție proprie. Nu este vorba doar de drone, ci și de anumite rachete.
Potrivit lui Myhailo Podoliak, există încă un număr insuficient de astfel de arme. În acest stadiu al războiului, avem nevoie de sute de rachete care să pătrundă adânc în teritoriul temporar ocupat al Ucrainei. Totul pentru a lovi infrastructura inamicului.
Consilierul Oficiului președintelui a subliniat că Ucraina va primi toate tipurile de arme, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune în cantități suficiente. Acest lucru se întâmplă încet, deoarece nimeni nu se aștepta ca statul ucrainean să lupte eficient într-un război cu Rusia timp de 19 luni.
În plus, Ucraina nu a fost un aliat militar al Occidentului în ceea ce privește tehnologia militară. Forțele Armate obișnuiau să folosească mai mult echipamente sovietice vechi, dar acum trec la alte standarde.
Potrivit lui Podoliak, aliații Ucrainei au o anumită mentalitate conservatoare în ceea ce privește utilizarea responsabilă a armelor. „Gândirea conservatoare se referă la faptul dacă putem garanta că aceste arme nu vor fi folosite pe teritoriul rusesc. Bineînțeles că putem garanta acest lucru, pentru că aderăm la normele internaționale, la convenții și la tipul de război. Noi nu suntem Rusia», a adăugat consilierul șefului Oficiului Președintelui.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyverti.com

Добавить комментарий