Putin vrea ca războiul să se intensifice: Jdanov argumentează cu cifre cât timp și cum poate lupta Rusia

10 6 F 3

Președintele rus, Vladimir Putin, contează pe faptul că poate câștiga pe câmpul de luptă, chiar dacă trupele rusești abia fac progrese în Ucraina. Acest lucru este afirmat într-un articol în Bloomberg. În același timp, dictatorul amenință din nou cu escaladarea dacă Kievul folosește arme occidentale pe teritoriul rusesc.

Expertul militar, Oleg Jdanov, a evaluat, într-un comentariu pentru TSN.ua, dacă Rusia are posibilități să escaladeze situația și cât timp este capabil Putin să lupte. În opinia sa, dictatorul rus se îndreaptă spre o catastrofă pentru că nu cunoaște situația reală de pe câmpul de luptă. „Răspunsurile și rapoartele false își fac treaba. Putin crede că totul decurge conform planului și că este pe cale să anunțe sfârșitul „operațiunii militare speciale”, că sunt pe cale să ajungă la granițele regiunilor Donețk și Lug ansk — cel puțin o sarcină politică pe care a fost stabilit să o îndeplinească”, a declarat Oleg Jdanov pentru TSN.ua.

În ceea ce privește stocurile de echipamente și arme din Rusia, din păcate, acestea există. Potrivit analiștilor occidentali, acestea pot rezista până la trei ani de război, a spus expertul militar.

„Dar și acestea sunt din ce în ce mai mici, iar capacitățile industriei rusești de astăzi sunt deja la limită. Ei aduc pe front echipamente militare învechite. Dacă nu ar fi fost China, situația din Rusia ar fi fost mult mai gravă. Îi ține pe linia de plutire foarte, foarte puternic», a declarat Oleg Jdanov.

Potrivit lui, în prezent Putin nu are forțele și mijloacele necesare pentru a escalada războiul – dictatorul nu poate întoarce valul pe front. „Putin are un singur argument — armele nucleare. Este imposibil să escaladeze dincolo de nivelul pe care l-a ridicat astăzi. El folosește avioane, folosește forțe de rachete, folosește un atac masiv cu rachete… Acesta este maximul. Nu există o rezervă strategică pe front. Sunt sigur că sediul central rusesc înțelege clar, poate că le este teamă să-i spună lui Putin, că fără un alt val de mobilizare, s-ar putea să nu poată ține situația pe front. Pentru că proviziile furnizate astăzi de comisariatele militare nu mai acoperă necesitățile de pe front în ceea ce privește refacerea pierderilor”, a declarat expertul militar.

El a precizat că inamicul nu dispune de o rezervă strategică, altfel ar fi folosit-o.

Există o escaladare din partea partenerilor noștri occidentali. Permisiunea de a folosi arme pe teritoriul Federației Ruse este o creștere foarte mare din partea Statelor Unite, spune Oleg Jdanov.

„Dacă Putin nu va accepta niciun acord, următorul pas va fi o permisiune de a folosi ATACMS. Și apoi vor veni avioanele și va exista permisiunea de a folosi avioane pe teritoriul rusesc. Occidentul mai are încă multe mișcări. Iar Putin nu mai are ce să facă. China nu-i va da arme în văzul lumii. Este puțin probabil că-l convingă pe Lukașenko să înceapă să ne bombardeze. Pentru că Lukașenko înțelege că îi vom distruge economia în câteva săptămâni”, a declarat expertul militar.

Rusia dispune deja de baze și arsenale pe teritoriul belarus care nu au deloc muniție sau echipament, spune Jdanov. Cu toate acestea, datorită numărului mare de echipamente, își pot permite să le restaureze. „Două tancuri sunt demontate și unul este asamblat în acest fel. Ei pot produce până la 200 de tancuri pe an. Prin eludarea sancțiunilor și furnizarea de componente de origine occidentală. Acești trei ani în care Putin mai poate lupta se numără tocmai pe baza capacităților industriei, a capacității de a cumpăra componente zonele gri sau negre. Și de disponibilitatea echipamentelor care pot fi folosite pentru a reface ceea ce mai este în stoc. Factorii se schimbă. Problema lipsei de forță de muncă a dispărut acum. Problemele se acumulează în Rusia. Treptat, foarte încet, dar ele există acolo”, spune expertul militar.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий