SUA ar putea modifica asistența militară acordată Ucrainei pentru a ajuta Forțele Armate Ucrainene să se întărească în regiunea Kursk

24 8 F 1

Administrația prezidențială americană discută posibilitatea revizuirii conținutului pachetelor de ajutor militar acordat Kievului pentru a răspunde mai bine necesităților Forțelor Armate Ucrainene din regiunea Kursk, relatează The Washington Post, citat de „Ukrainski novyny”.

Mai mulți oficiali de rang înalt, vorbind sub rezerva anonimatului, au declarat ziarului că Pentagonul a solicitat deja Kievului informații cu privire la resursele necesare pentru o operațiune de succes, dar că nu a fost luată nicio decizie cu privire la ajustarea ajutorului militar.

O altă sursă a publicației a precizat că Washingtonul nu are o idee clară despre obiectivele Ucrainei în regiunea Kursk.

În special, potrivit surselor, se discută despre livrări suplimentare de vehicule blindate și alte tipuri de arme, care ar putea ajuta forțele armate ucrainene să „creeze fortificații de apărare” în regiunea Kursk, unde au sub control aproximativ 1 000 kilometri pătrați de teritoriu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий