Ridurile din jurul buzelor

7052

7052Pielea subţire din jurul gurii este una dintre cele mai vulnerabile zone în faţa agresiunilor meteorologice, precum frigul, vântul şi soarele. Ea conţine mai puţine glande sebacee, de aceea se deshidratează uşor şi îşi pierde mai devreme elasticitatea. De asemenea, la fiecare manifestare a emoţiilor (zâmbim, plângem, strigăm) se reduce tonusul muşchiului orbicular al gurii. Pentru eliminarea ridurilor din jurul buzelor trebuie să combinăm exerciţiile speciale cu aplicarea măştilor antirid.
Gimnastică facială
Exerciţiul 1. Inspiraţi adânc, opriţi respiraţia, umflaţi obrajii la maximum şi faceţi o expiraţie scurtă, energică, pronunţând cuvântul “bang”. Acest exerciţiu trebuie repetat de cel puţin 10-15 ori.
Exerciţiul 2. Staţi confortabil în faţa unei oglinzi, zâmbiţi cât mai larg posibil şi rămâneţi cu buzele întinse timp de 15 secunde. Apoi strângeţi buzele cu forţa şi rămâneţi în această poziţie încă 15 secunde. După încălzirea zonei şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine se trece la aplicarea măştilor.
Măşti
Cu albuş — Separaţi un albuş crud de gălbenuş şi aplicaţi-l cu ajutorul unui beţişor cu vată pe zonele din jurul gurii. Douăzeci de minute mai târziu, clătiţi zona cu un jet de apă rece sau cu un ceai verde cald.
Cu dovlecel sau dovleac — Daţi pe răzătoarea cu orificii mici un sfert de dovlecel proaspăt. Luaţi din el două linguriţe de pastă şi amestecaţi-o cu un gălbenuş proaspăt de ou de găină sau cu 2 ouă de prepeliţă. Se aplică uniform pe pielea din jurul gurii şi se lasă 25 de minute. Se spală cu ajutorul unui tampon de vată, înmuiat în apă la temperatura camerei, apoi se freacă pielea foarte uşor cu gheaţă făcută din ceai de plante (flori de tei sau muşeţel).
Cu banană şi castraveţi — Se amestecă într-un vas cantităţi egale dintr-un castravete ras pe răzătoarea cu orificii mici şi un piure preparat dintr-o jumătate de banană. Se adaugă o lingură de smântână. Masca se aplică uniform împrejurul buzelor. Se ţine 15 minute, timp în care nu se vorbeşte şi nu se mişcă bărbia. Masca se spală cu apă călduţă sau ceai din plante.
Cu suc de zmeură — Sucul proaspăt stors se aplică cu un tampon de vată în jurul buzelor. Când se usucă, se mai aplică o dată sau de două ori. Procedura durează 25-30 de minute, apoi locul se spală de câteva ori cu apă rece. Pielea se usucă cu un prosop şi se tamponează uşor cu suc de aloe.

Добавить комментарий