UN NOU SUCCES AL ANSAMBLULUI ETNO-FOLCLORIC „FETELE DIN BUCOVINA”

DSCN8793

DSCN8793În perioada 6-21 septembrie, în judeţul Gorj, România, s-au desfăşurat Zilele Gorjului cultural şi turistic, în cadrul cărora au avut loc diverse manifestări culturale şi artistice, sărbători câmpeneşti, simpozioane, expoziţii de artă plastică, concursuri de costume populare, serile de poezie la Brădiceni şi alte acţiuni menite să stimuleze fluxul turistic în această zonă deosebit de pitorească.

Printre cele mai importante manifestări culturale prevăzute în program s-a numărat şi Festivalul de folclor pastoral „Transalpina” la care, graţie sprijinului acordat de domnul Vasile Tărâţeanu, preşedintele Fundaţiei Culturale de Binefacere „Casa Limbii Române” din Cernăuţi, a avut posibilitatea să participe şi Ansamblul etno-folcloric „Fetele din Bucovina”.

Manifestarea a avut loc în cunoscuta staţiune montană Rânca, din orăşelul Novaci, la o înălţime de peste 2.000 de metri. La organizarea ei şi-au dat concursul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, primăriile şi Consiliile locale Novaci şi Băile de Fier şi Obştea „Cerbul” din Novaci.

Ansamblul nostru a evoluat cu deosebit succes şi a fost menţionat cu Trofeul Festivalului, înmânat de primarul oraşului Novaci.

Tot în aceste zile am avut ocazia să evoluăm şi în cadrul Festivalului Usturoiului din judeţul Bistriţa, unde am stabilit legături de colaborare cu conducerea instituţiilor culturale din acest judeţ, care ne-au vizitat nu demult împreună cu artiştii Ansamblului profesionist „Dor românesc” şi ai Ansamblului folcloric „Baladele Bistriţei” şi să dialogăm cu dl Bogdan Stanoevici, Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni, şi cu alţi demnitari de la alte ministere ale Guvernului României.

 

Viorica PREDII,

conducătoarea Clubului Cultural-sportiv „Dragoş Vodă” din Cernăuţi

Добавить комментарий