Ucraina: Ministrul de Externe avertizează Ungaria să nu se amestece în campania electorală

Foto-proiect-aviz-CONT-Parlamentul-European-situatie-Ungaria-Facebook-Orban-Viktor (1)

Ministrul de Externe le-a cerut autorităților din Ungaria să se abțină de la călătorii în regiunea Transcarpatia și de la alte inițiative care pot fi considerate amestec în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie din Ucraina, transmite agenția Unian.

„Sunt semne clare de amestec în viața politică internă a Ucrainei”, a spus ministrul de Externe, citat de Unian. Acesta l-a convocat pe ambasadorul Ungariei și i-a transmis că „Budapesta trebuie să fie atentă și să respecte liniile roșii în timp ce interacționează cu cetățenii ucraineni de origine maghiară”, a scris ministrul ucrainean de externe pe Twitter.

Ucraina este preocupată de recenta întâlnire a premierului maghiar Viktor Orban cu șeful Societății pentru Cultura Maghiară din Transcarpatia, parlamentar în Rada Supremă, dar și susținerea arătată de oficialii unguri candidaților la alegerile din Ucraina.

„Am aflat cu susprindere că, în ciuda recomandărilor, șeful Cancelariei premierului maghiar, Gergely Gulyás, a folosit pașaportul diplomatic pentru o vizită informală în timpul căreia a participat la un eveniment public în districtul Ujgorod”, mai arată Ministerul de Externe ucrainean.

”Considerăm asemenea acțiuni o încălcare a uzanțelor diplomatice și a spiritului bunei vecinătăți. Ucraina își rezervă dreptul de a lua măsuri care să preîntâmpine amestecul Ungariei în treburile interne din Ucraina”, mai arată comunicatul Ministerului de Externe.

Добавить комментарий