Nevoia nu vine de una singură

_5fa6d0824bd3ff54764d7b151ab590b6

Oleg Stepanov a săvârşit o faptă eroică la vârsta de 15 ani. Recent, cu prilejul Zilei salvatorului, el a fost chemat la Kiev, unde i s-a înmânat distincţia de „Erou-salvator al anului”.

…La 11 februarie casa din satul Forosna, raionul Noua Suliţă, unde locuia familia cu mulţi copii Stepanov, a fost cuprinsă de flăcările incendiului izbucnit din cauza reţelei de curent electric defectate. Atunci, în lipsa părinţilor, adolescentul Oleg şi-a salvat de la primejdie fraţii şi surorile. Nevoia, care s-a abătut asupra acestei familii, a cauzat numai pierderi materiale.

Nu este unica nenorocire din ultimul timp cu care s-a confruntat în decurs de doi ani această tânără şi numeroasă familie, dar să sperăm că altele nu vor urma. Este o familie de refugiaţi din regiunea Lugansk.

La început familia s-a aciuat în suburbia Roşa din Cernăuţi, dar, odată cu creşterea cursului dolarului, plata pentru arenda locuinţei a devenit „fantastică” pentru ea. Soţii Stepanov s-au adresat Centrului pentru refugiaţi şi astfel au găsit o casă liberă în satul Forosna. S-au mutat acolo.

— Le-au plăcut satul şi locuitorii lui, afirmă primarul Forosnei, domnul Florea Şcerbaniuc. Şi au hotărât să rămână aici cu traiul pentru totdeauna, chiar dacă există unele incomodităţi — soţul lucrează la o fabrică de cărămizi din Cernăuţi, iar soţia poartă grija familiei şi casei. În locul casei incendiate le-am găsit alta. Statul a alocat bani pe contul Consiliului sătesc şi astfel familia Stepanov şi-a rezolvat problemele locative.

Potrivit domnului Florea Şcerbaniuc, sunt puţine case puse în vânzare, dar pustii sunt mai multe — ale tinerilor gospodari, plecaţi la câştig peste hotare. — Ca să rămână tinerii în sat trebuie create, mai întâi de toate locuri de muncă. Iar la Forosna asemenea posibilităţi deocamdată aproape că nu există, constată cu regret primarul.

Добавить комментарий