A căzut pe front când fiica sa împlinise un anișor…

19 09 F 2

Victoria Ucrainei în acest război cu cel mai odios inamic este făurită prin eforturile nemaipomenite ale întregului popor, eroismul fără seamăn al apărătorilor noștri și, din păcate, prin mari jertfe. Deseori eroii își primesc distincțiile post-mortem, iar gloria lor rămâne pentru totdeauna în memoria recunoscătoare a poporului pentru viitorul pașnic al căruia ei s-au jertfit.

Zilele acestea a fost menționat cu ordinul „Pentru bărbăție” de gradul III Ghenadie Nuca din satul Tărăsăuți, CT Vancicăuți. Ghenadie Nuca a participat la Operațiunea Antiteroristă din Donbas în perioada 2016-2019, iar când a început invazia la scară largă, s-a înrolat din nou în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei. A căzut în una din lupte împotriva ocupanților ruși când fiica sa împlinise un anișor…

„Ghenadie a fost un om sociabil și prietenos, un tată grijuliu și un fiu iubitor, un prieten și un camarad de arme de încredere. Întotdeauna glumea și îi înveselea pe toți cei din jurul său. A fost ferm și curajos. Își dorea ca fiica și soția sa să trăiască într-o țară liberă și independentă… Este greu să porți povara lipsei lui. Noi credem într-un viitor mai bun. Știm de partea cui este adevărul. Nu vom uita niciodată vocile Eroilor», a mărturisit Anastasia, soția Eroului din Tărăsăuți, după cum scrie „Cuvântul Adevărului” din Noua Suliță.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий