Casa Albă:  Biden vrea să audă personal de la Zelenski despre situația de pe front

19 09 F 1

În cadrul unei întâlniri la Washington, Președintele american, Joe Biden, dorește să audă de la omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenski, evaluarea personală a evoluției situației de pe front și a progreselor contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei.  Despre aceasta a declarat coordonatorul Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby, la New York, relatează RBK-Ucraina.   „Președintele Joe Biden așteaptă cu nerăbdare să audă de la Președintele Zelenski despre contraofensiva ucraineană și progresele pe care le fac – un fel de evaluare proprie a ceea ce arată situația pe câmpul de luptă”, a accentuat Kirby. În plus, a mai spus el, Biden vrea să-l asigure pe Zelenski că „atunci când Statele Unite spun că vor rămâne alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar, ucrainenii ar trebui să înțeleagă că sprijinul va continua”. Kirby a precizat că întâlnirea președinților la Casa Albă va avea loc într-un „moment critic”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a confirmat, de asemenea, că Zelenski intenționează să viziteze Congresul SUA în timpul aflării sale la Washington. „Este important ca membrii Congresului să audă de la Președintele Zelenski toate lucrurile pe care Președintele Biden le va auzi de la el”, a adăugat Kirby.

Avionul cu Președintele ucrainean a aterizat la New York în seara zilei de 18 septembrie. Conform planului, Zelenski urmează să se întâlnească cu politicieni americani, oameni de afaceri, precum și să țină un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU. În afară de aceasta, Președintele ucrainean va avea o întrevedere cu liderul brazilian Luiz Inácio Lula da Silva la New York, la 20 septembrie, și, de asemenea, este programată o întâlnire cu liderul american Joe Biden la Washington.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий