A dispărut în timpul îndeplinirii primei misiuni de luptă…

28 2 F 2
Bogdan Vatamaniuk a plecat voluntar pe front la 16 iunie 2022. În timpul primei sale misiuni de luptă lângă Bahmut, în februarie 2023, militarul a dispărut fără veste, a povestit soția sa Svitlana, în timpul unei acțiuni, desfășurate recent pe Piața Centrală din Cernăuți întru susținerea persoanelor dispărute fără veste pe front, scrie agenția C4.
Svitlana Vatamaniuk își amintește: „Pe data de 19, eram la biserică. Îmi sună telefonul și prietenul meu îmi spune că Bogdan a dispărut, toți care au fost cu el sunt morți. Am început să scriu la toată lumea, dar nu mi-a răspuns nimeni. Aveam numerele de telefon pe care mi le lăsase ca să le sun în caz de nevoie. Pe data de 20, împreună cu o prietenă, a cărei soț dispăruse și el, ne-am dus să aflăm măcar ceva. Am scris o declarație la poliție. Apoi m-au sunat de la comisariatul militar și mi-au spus că soțul meu este considerat dispărut fără veste. Cadavre erau multe, dar n-au putut confirma dacă a fost ucis sau a fost luat prizonier”.
Soții Vatamaniuk au doi copii. Visau să aibă și al treilea copil… Indiferent ce spune lumea, Svitlana Vatamaniuk continuă să creadă că soțul ei e în viață și se va întoarce…
Potrivit Ombudsmanului Dmytro Lubineț, până în februarie 2024, 3.135 de militari ucraineni au fost întorși din captivitatea rusă. Mai mult de 8.000 de ucraineni, inclusiv peste 1.600 de civili, rămân în captivitate.
28 2 F 3
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий