A fost reținut un funcționar de rang înalt din cadrul Serviciului de Stat pentru Muncă în regiunea Cernăuţi

29 1 F 1

În fiecare lună el lua mită  în valoare de la o sută până la două sute mii de grivne. Cine este acesta?

Colaboratorii Biroului de Stat de Investigaţii  au finalizat o anchetă preliminară în cazul adjunctului şefului Direcţiei interregionale Sud-Vest al Serviciului de Stat pentru Muncă, care a făcut abuz în serviciu. Potrivit Biroului de Stat de Investigații, rechizitoriul a fost deja trimis în instanță. Funcționarul a luat bani de la companii, instituții de învățământ și de la studenți pentru eliberarea certificatelor privind securitatea la locul de muncă, certificarea locurilor de muncă și permise de operare a mașinilor și echipamentelor cu risc ridicat. Taxa era de 100 grivne de persoană.

Potrivit datelor operative, acesta câștiga în medie între 100 și 200 de mii de grivne pe lună. Banii îi primea pe un card bancar înregistrat pe numele unui prieten apropiat al său. Dacă anumite persoane nu erau de acord să plătească, era aproape imposibil să obțină documentele.

Ancheta preliminară a dezvăluit, de asemenea, faptul de fraudă și deturnare de fonduri de la întreprinzătorii privați, care, la rândul lor, credeau că plătesc în mod oficial serviciile prestate Serviciului de Stat pentru Muncă.

La 24 mai 2023, acesta a fost reținut în flagrant delict în timp ce primea 7,2 mii grivne pentru eliberarea a 72 de certificate de muncă pentru o instituție de învățământ specializată.

Funcționarul este acuzat de obținerea unui beneficiu ilegal.  Sancțiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani cu confiscarea proprietății.

Supravegherea procedurală a cercetării prealabile este efectuată de Procuratura regiunii Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий