A murit în ziua sa de naștere…

30 1 Ф 3

La 30 ianuarie  a fost petrecut pe ultimul drum apărătorul Ucrainei,  Viktor Horikov, scrie publicația „Hotinski Visti”.  Viktor a fost  genist  din divizia a doua a plutonului de geniu al unui batalion aeromobil. A fost mobilizat la 24 octombrie 2023. A murit din cauza rănilor grave la 25 ianuarie,  în ziua sa de naștere.

Viktor Khorikov s-a născut la 25 ianuarie 1985 în Krutenki, a locuit în satul Dolyniany, din fostul raion Hotin, în prezent Nistru. La front a îndeplinit sarcini de deminare. A luptat în dificilul sector Bahmut. „Viktor a plecat să apere Ucraina de dragul copiilor noștri, pentru ca fiul nostru cel mare, Anton, în vârstă de 18 ani, să nu fie nevoit să lupte. Am trăit cu el 20 de ani, avem doi fii și o fiică. Acest război l-a luat pe tatăl lor de lângă ei…», spune soția Olena. Ultima dată când ea a vorbit cu Viktor a fost pe 23 ianuarie, iar apoi telefonul a fost deconectat. „Pe 25 ianuarie, eu împreună cu copiii mei i-am scris o felicitare de ziua lui naștere pe rețelele de socializare, dar probabil că nu a văzut-o, deoarece nu a mai luat legătura cu el. Înainte de asta, a spus că se planifica o ofensivă”, continuă Olena.

Viktor Horikov a căzut cu moarte de erou în apropiere de satul Klișciivka, raionul Bahmut, regiunea Donețk, în urma unor răni grave provocate de șrapnel.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий