Doza de sănătate. Gargara cu apă sărată – iată pentru ce este benefică!

000 Gargara

Gargara cu apă sărată este un remediu folosit cel mai adesea pentru durerile de gât, infecțiile respiratorii virale, cum ar fi răceala sau infecțiile sinusurilor. De asemenea, poate ajuta în alergii sau alte probleme ușoare.

A face gargară cu apă sărată este destul de ușor și necesită doar 2 ingrediente — apă și sare. Este nevoie de foarte puțin timp pentru a o prepara și a o face și este și complet sigură pentru copiii cu vârsta peste 6 ani (și pentru oricine poate face gargară cu ușurință, fără să se înece).

Ce beneficii are.  Gargara cu apă sărată ajută la crearea unei bariere care împiedică agenții patogeni nocivi să pătrundă înăuntru. Astfel se blochează virusurile și bacteriile, reducând riscul de infecții la nivelul căilor respiratorii. Totodată, contribuie și la ameliorarea inflamației, inclusiv în durerea de gât produsă de amigdale inflamate.

Alergii. Deoarece inflamația gâtului poate apărea și în cazul anumitor alergii, cum ar fi la polen sau la părul de câine și de pisică, gargara cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor incomode ale durerii în gât din cauza reacțiilor alergice.

Avantaje pentru sănătatea dentară. Apa sărată poate extrage bacteriile în timp ce protejează gingiile, așa că gargara poate fi eficientă pentru îmbunătățirea sănătății gingiilor și a dinţilor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea gingivitei, parodontozei și cariilor.

În același mod ca și în cazul altor inflamații, gargara cu apă sărată ar putea atenua aftele sau ulcere bucale, prin ameliorarea durerii și inflamației cauzate de aceste răni.

Gargara cu apă sărată poate ajuta la reducerea severității infecției, fie că este produsă de o infecție virală sau bacteriană, adică în răceli, gripă, streptococ, mononucleoză.

Se prepară amestecând aproximativ 1/4 până la 1/2 linguriță de sare la 220 ml de apă.  Apa este indicat să fie caldă, deoarece căldura poate ameliora o durere în gât mai mult decât cea rece.  În plus, apa caldă poate ajuta la dizolvarea sării.

Cine preferă apa rece, aceasta nu va interfera cu eficacitatea remediului.  Se face gargară, folosind spatele gâtului, apoi se trece apa prin gură și se împinge și printre dinți, după care se scuipă. Se recomandă gargara de cel puțin două ori pe zi.

Atenţie:  dacă se fac mai multe clătiri de gură pe zi și se înghite prea multă apă sărată, aceasta poate deshidrata organismul. De asemenea a bea prea multă apă sărată poate avea și riscuri pentru sănătate, cum ar fi deficiența de calciu și hipertensiunea arterială. (Click! Sănătate)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий