Alimentaţia corectă, armă împotriva cancerului

Aproape 10 milioane de oameni pierd, în fiecare an, lupta cu cancerul. Deși este greu de învins, boala de care ne temem cu toții poate fi prevenită. Primul aliat de nădejde este o alimentație corectă, echilibrată și cât mai naturală. Cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai multe studii confirmă efectele nocive ale produselor procesate și „ajutate” cu aditivi, hormoni de creștere și alte substanțe ale căror nume ar trebui să ridice mari semne de întrebare.
Nu cu mult timp în urmă, şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrăgea atenţia că mezelurile, pastrama sau carnea la conservă sunt cancerigene. Doctorul Pavel Chirilă explică ce ar trebui să mâncăm şi de ce trebuie să ne ferim, astfel încât să nu ajungem într-o secţie de oncologie. În primul rând, este extrem de important să avem o alimentație corectă pentru a preveni cancerul. Iar când s-a declanșat deja, este important să corectăm alimentația pentru a susține organismul în lupta cu această boală. “Există câteva reguli generale și câteva reguli speciale. Regulile generale ale unei alimentații sănătoase spun așa: să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, să mâncăm alimente fără adaos de E-uri (fără aditivi), să mâncăm alimente cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude. Doar alimentele care nu pot fi mâncate crude trebuie tratate termic și ele nu sunt multe! Un alt principiu spune să nu consumăm organisme modificate genetic, nici alimente, plante, ingrediente din alimente cultivate cu îngrășăminte chimice”.
Medicul spune că nu trebuie să cădem într-o extremă și să credem că numai mâncarea greșită cauzează cancerul. Există și alți factori, ambientali, fizici și chimici, profesionali și, bineînțeles, există și un mare procent de cazuri de cancer făcut din motive psihoemoționale. “Alimentația este cât de cât particularizată în această boală. Cărțile medicale și studiile o spun de zeci de ani, că abuzul de carne și mezelurile au un risc cancerigen. Deci, evităm carnea, zahărul și aditivii, în primul rând! În al doilea rând, evităm făina albă, guma de mestecat, băuturile răcoritoare chimizate, margarina, care contribuie la declanșarea unui cancer în condițiile în care există și alți factori anteriori”, adaugă specialistul.

Добавить комментарий