Ambasada Ucrainei  la Praga, indignată de declarația comunistului ceh despre „regimul fascist” din Ucraina

praga

Ambasada Ucrainei din Cehia și-a exprimat indignarea față de faptul că un deputat comunist ceh a catalogat în mod public guvernul ucrainean „un regim fascist”, se menționează în comentariul postat vineri pe site-ul Ambasadei  ucrainene, notează Libertatea Cuvântului.

„În buletinul de ştiri transmis ieri de principala televiziune cehă, deputatul Partidului Comunist din Republica Cehă și Moravia, Stanislav Grospici, a numit guvernul ucrainean „un regim fascist „. Aceasta este o ofensă inacceptabilă într-o lume civilizată și  o defăimare pentru întregul stat, care nu a primit un răspuns clar din partea prezentatorului  show-ului”,  se menţionează în comentariul  diplomaților ucraineni.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei   menționează  că, de regulă, nu reacţionează  la declarațiile comuniștilor, a căror ideologie, alături de cea  nazistă , sunt interzise în Ucraina. Cu toate acestea, având în vedere că acest deputat este președinte al unei comisii parlamentare, diplomații ucraineni așteaptă condamnarea declarațiilor sale de către conducerea Camerei Deputaților din Parlamentul ceh.

„De asemenea, sperăm că televiziunea cehă nu va tolera astfel de declaraţii în viitor”, se psune în comunicatul Ambasadei Ucrainei în Cehia.

Lasă un răspuns