Americanii vor extrage aur din regiunea Transcarpatia

1509524207_1

Compania americană minieră Avellana Gold a primit o licență nouă de exploatare a aurului pentru perimetrul Mujîevsk din regiune Transcarpatia, informează UNIAN.

Potrivit informațiilor, colaboratorii organelor de drept în cadrul unei anchete penale au efectuat la finele lunii octombrie 2017 o percheziție la oficiul companiei de Resurse Minerale Carpați, companie ce ține de Avellana Gold. În cele din urmă, Procuratura Generală a Ucrainei a decis retragerea licenței și preluarea informațiilor confidențiale deținute de americani, privind lucrările de explorare geologică.

Compania minieră Avellana Gold a elaborat un proiect de extracția minereurilor în regiunea Transcarpatia, pentru implementarea cărui intenționează să investească aproximativ 100 milioane de dolari. În 2016 americanii au preluat conducerea companiei de Resurse Minerale Carpați și companiei de Geologie și Explorare Vest, care dețineau un permis special pentru studii geologice și extragerea minereurilor polimetalice din perimetrul Mujîevsk.

Lasă un răspuns