Angela Merkel obține un nou mandat de cancelar, dar nu și majoritate în Bundestag

3198262 09/22/2017 A man stands by a poster featuring German Chancellor Angela Merkel, leader of the Christian Democratic Union, is seen here on a Berlin street on the eve of the German federal election. Grigoriy Sisoev/Sputnik

Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Partidul Social-Democrat, care în ultimii patru ani a fost partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate, intenţionează să treacă în opoziţie după rezultatul nefavorabil obţinut în scrutinul parlamentar din Germania, afirmă liderul formaţiunii de centru-stânga, Martin Schulz.

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială, se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 32,5%, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Infratest Dimap la comanda postului ARD, relatează site-ul T-online.de şi publicaţia Die Welt.

Pe locul doi se situează Partidul Social-Democrat, condus de Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, cu 20,0% din voturi.

Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) a obţinut, potrivit sondajului, 13,5% din voturi. Ar fi prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

Partidul Democraţilor Liberi probabil a obţinut 10,5% din voturi, formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor este creditată cu 9,4%, iar Die Linke, cu o doctrină de stânga, cu 9,8%.

Un alt sondaj, efectuat la comanda ZDF, creditează CDU/CSU cu 33,3%, SPD cu 20,8%, AfD cu 13,2%, FDP cu 10,1%, B90/G cu 9,2% şi Die Linke cu 8,9%.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns