Anthony Blinken: „Avem o coaliție de țări care sprijină Ucraina. Diferite țări vor face lucruri diferite, în funcție de propriile capacități”

12 05 F 1

Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că America, în cooperare cu o întreagă coaliție de țări, este gata să depună toate eforturile pentru a completa golurile de armament ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În interviul pentru PBS NewsHour el a accentuat: „Dacă există lacune, dacă lipsește ceva, ei ne vor spune și vom depune toate eforturile pentru a le completa”, relatează Ukrinform. Șeful departamentului de politică externă al SUA a mai menționat  că America lucrează cu peste 50 de țări pentru a se adapta nevoilor Ucrainei – în funcție de caracterul luptei, de locul în care se desfășoară, de ceea ce este necesar „pentru a se asigura că dispun de totul de ce au nevoie”. Acesta, potrivit lui Blinken, este un proces în desfășurare: „Lucrăm literalmente în fiecare zi cu ucrainenii, precum și cu coaliția de țări, pentru a ne asigura că au sprijin”.

Comentând despre furnizarea de către Marea Britanie a rachetelor cu rază lungă de acțiune către Forțele Armate ale Ucrainei, Blinken a subliniat: „De aceea avem o coaliție de țări care sprijină Ucraina. Diferite țări vor face lucruri diferite, în funcție de propriile capacități, de propriile tehnologii, de ceea ce este cel mai oportun”.

După cum a comunicat Ukrinform, Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a lansa mult așteptata contraofensivă împotriva Rusiei, deoarece armata are încă nevoie de ajutorul promis din partea Occidentului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий