Anul acesta Ucraina va produce mai puțini cartofi și legume

8f7ca57-kartoplya

Producția brută de cartofi în 2020 se așteaptă să fie la nivelul de 20 de milioane de tone, legume — la nivelul de 9 milioane de tone față de 20,3 milioane de tone și respectiv 9,7 milioane de tone în 2019 (date de la Serviciul de Statistică al Ucrainei).

Acest lucru este raportat de portalul „Adevărul economic”, citând cuvintele ministrului adjunct al economiei Taras Vysotsky.

Două concepte ale Ministerului Economiei au fost supuse spre examinare Cabinetului de Miniștri: conceptul programului de dezvoltare a cartofului industrial pentru 2021-2025 și conceptul de dezvoltare a legumiculturii până în 2025, care va fi ulterior supus unei ședințe guvernamentale.

De asemenea, în cadrul ședinței recente a grupului de lucru privind dezvoltarea cartofului și legumelor, s-a discutat despre posibilitatea introducerii unui proiect pilot privind irigarea plantării cartofilor de câmp în regiunea Chernighiv.

„În 2021, se preconizează introducerea unui sprijin financiar de stat pentru instalarea sistemelor de irigare prin picurare și achiziționarea materialelor necesare pentru astfel de lucrări. Un program separat va fi, de asemenea, introdus pentru a sprijini industria creșterii cartofilor din Ucraina”, a menționat Vysotsky.

Добавить комментарий