Anunţ privind organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei României

Jnc9ODAwJmhhc2g9MWQ4MTI1NTgxNzM1YjA2ZTUxYjQ2YzdhNzI5NDIwMDY=.thumb

Vă informăm că, marți, 18 septembrie 2018, Guvernul României a adoptat actele normative necesare organizării referendumului pentru revizuirea Constituției.

Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 – 21.00, ora locală a fiecărei secții de votare.

Potrivit reglementărilor adoptate, întrebarea adresată la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”.

Pentru alegătorii care se află în străinătate în zilele desfăşurării referendumului se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate. Cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, se vor putea organiza secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate. Pentru a putea vota, cetățenii români care se află în străinătate vor trebui să prezinte acte de identitate valabile.

Mai multe detalii privind numărul secțiilor de votare care vor fi organizate pe teritoriul Ucrainei și adresele acestora, precum și alte informații de interes privind organizarea referendumului, vor fi făcute publice în perioada imediat următoare.

Consulatul General al României la Cernăuți

Добавить комментарий