Arma nucleară tactică în Belarus: joc stupid al Moscovei pentru a negocia pacea în Ucraina pe condițiile dorite de Rusia

KYIV, UKRAINE - MAY 27, 2022 - Secretary of the National Security and Defence Council (NSDC) of Ukraine Oleksiy Danilov gives an interview to a correspondent of the Ukrinform National News Agency of Ukraine, Kyiv, capital of Ukraine. (Photo credit should read Volodymyr Tarasov/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images)

Declarațiile dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin, cu privire la desfășurarea armelor nucleare pe teritoriul Belarusului este un simplu șantaj. Așa consideră secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov,  citat de RBK-Ucraina. În comentariul pentru Audiovizualul public ucrainean Oleksii Danilov a declarat:  „Nu va exista și nu poate exista nicio amplasare de arme nucleare în Belarus până când China nu va da permisiunea. Va da China permisiunea? Sunt mai mult decât sigur că nu”. Danilov a menționat că nici Beijingul, nici Moscova nu au nevoie de amplasare de arme nucleare pe teritoriul Belarusului. „Declarațiile lui Putin cu privire la astfel de planuri sunt șantaj obișnuit care vizează ca americanii să accepte și să înceapă cât mai curând un fel de negocieri, să negocieze pentru a opri războiul în condițiile Federației Ruse”, a explicat secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei. Potrivit lui, rușii nu mai doresc o nouă escaladare a războiului, ci vor să-i pună capăt cât mai curând posibil. „Nu este nevoie să inventăm nimic aici, nu există nicio teorie a conspirației aici. Acesta este un joc atât de stupid al Moscovei pentru a-i forța pe americani, pe anglo-saxoni să negocieze cu rușii tocmai în cazul nostru”, a adăugat Danilov.

Reamintim, Putin și-a anunțat intenția de a amplasa arme nucleare în Belarus. Lumea a reacționat deja la declarația dictatorului. UE a subliniat că transferul armelor nucleare tactice rusești în Belarus reprezintă o amenințare la adresa securității europene. China s-a opus transferului de arme nucleare către alte țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий