Bugetul temporar al Statelor Unite și ajutorul pentru Ucraina

2 10 F 6

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că situația legată de votul asupra bugetului temporar din Statele Unite și semnarea acestuia de către Președintele Joe Biden nu va afecta primirea ajutorului anunțat anterior pentru Ucraina.

Potrivit publicației „Evropeiska Pravda”, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a scris despre acest lucru pe Facebook. El a explicat că Statele Unite anunțaseră anterior alocarea a 1,6 miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei, precum și alte 1,23 miliarde de dolari sub formă de sprijin bugetar direct, precum și fonduri pentru proiecte umanitare și energetice. În același timp, Nikolenko a subliniat că o eventuală „închidere” a SUA ar putea avea un impact negativ asupra implementării programelor actuale în Ucraina. (Este vorba de așa-numitul „shutdown – închiderea sistemului de calcul. Dacă în decurs de câteva ore Camera Reprezentanților nu aprobă acordul bugetar, activitatea guvernului poate fi paralizată).  Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a adăugat că, în prezent, Ucraina colaborează activ cu partea americană pentru a se asigura că noua decizie privind bugetul SUA, care va fi elaborată în următoarele 45 de zile, va include noi fonduri pentru a ajuta Ucraina. „Să nu uităm că Statele Unite sunt angajate în prezent în discuții politice interne legate de procesul politic american. Sprijinul pentru Ucraina rămâne de neclintit în administrația americană, în ambele partide și camere ale Congresului SUA și, cel mai important, în rândul poporului american”, a adăugat Nikolenko.

Anterior, s-a aflat că Senatul și Camera Reprezentanților din SUA au votat în favoarea unui proiect de lege privind finanțarea temporară a guvernului. Documentul a fost apoi semnat de Președintele Joe Biden. Cu toate acestea, fondurile pentru Ucraina au fost eliminate din proiectul de lege pentru a crește șansele de adoptare a acestuia. Biden a făcut deja apel la Congres pentru a preveni problemele legate de ajutorul acordat Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий