Cântăreaţa din anotimpul crizantemelor

19 11 C 1

La 19 noiembrie este ziua de naştere a interpretei de muzică folk şi radiojurnalistei Carolina Jitaru din Cernăuţi. Ea s-a născut în anotimpul crizantemelor, exact în perioada când aceste flori ale meleagului nostru se luptă cu suflarea rece a iernii şi caută că prelungească bucuria celor care le admiră cu o zi, cu câteva zile, cu o săptămână… Or, crizantemele, ca şi legendarii ghiocei, sunt florile rezistenţei. Ghiocelul începe sezonul înfloririi, iar crizantema îl încheie.

Crizantemele sunt flori deosebite pentru folkista Carolina Jitaru, fapt legat nu numai de ziua ei de naştere. Toamna trecută ea a devenit o descoperire al Festivalului Internaţional de Romanţe „Crizantema de aur” din Târgovişte, România. S-a întors de acolo cu Premiul special, dar şi cu o sinceră şi valoroasă apreciere, pe care i-a dat-o ilustru maestru, Eugen Doga. Toamna curentă folkista cernăuţeană a fost invitată la acest prestigios şi longeviv festival muzical din România în calitate de oaspete, unde a lansat primul său CD –  „Cred în fericire”. Este un CD de pionierat, căci include cântece pe versuri de poieţi nord-bucovineni, compuse şi interpretate de Carolina Jitaru. La apariţia lui şi-a adus contribuţia şi Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care a finanţat proiectul respectiv.

19 11 C 2

Dacă crizantema ar fi  o stea, am putea afirma că ea este steaua călăuzitoare a destinului de creaţie al Carolinei Jitaru. Oricum, admiratorii talentului ei cred în aceea că aştrii i-au prezis un destin luminos, iar cântecele ei vor rezista în timp, la fel ca şi crizantemele.

19 11 C 5

19 11 C 3

19 11 C 4

 

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий