SUGESTII. Sucul de ceapă face minuni pentru păr: oprește căderea părului și îl regenerează în întregime

000 Suc de ceapă

Pentru că este plină de sulf, ceapa are un mare rol în a regenera foliculii firului de păr şi în a-l face mai rezistent şi mai puţin predispus la cădere şi casare.  Sucul de ceapă hrăneşte foliculii, dar are şi un rol antiseptic, distrugând bacteriile, infecţiile cu ciuperci, îndepărtează mătreaţa, acneea scalpului și mâncărimile. Toate aceste beneficii contribuie şi la stoparea căderii părului, făcându-l totodată să capete mai mult volum şi oferindu-i un aspect strălucitor.

Dermatologii ne asigură că a pierde între 50 şi 100 de fire pe zi este perfect normal, dar sunt situaţii în care căderea părului pare atât de accelerată, încât nu ştim ce să mai facem ca să mai stopăm acest proces. De ajutor în acest sens este colagenul, iar sulful din ceapă măreşte producţia de colagen atât de importantă pentru păr.

Aplicat pe pielea capului de 2 ori pe săptămână timp de 2 luni, sucul de ceapă stimulează creșterea părului și circulația de la nivelul capului. De asemenea, întărește firele de păr, le oferă volum și este eficient și în prevenirea și stoparea albirii premature a părului. Masând sucul pe păr, se efectuează şi un masaj al scalpului ceea ce duce la o îmbunătăţire a circulaţiei sangvine.

Sucul de ceapă se poate obține prin 3 metode:

Cu storcătorul – ceapa se curăță, se taie în jumătate, se pune în storcător.

Cu blenderul – ceapa se curăță, se taie în 4 și se pune în blender. Se mixează și se strecoară.

Dând ceapa prin răzătoare – se curăță, se taie în jumătate, se dă pe răzătoare fină,  după care se stoarce și se strecoară.

Sucul se folosește imediat. Înainte de a aplica sucul de ceapă pentru prima oară, se recomandă să se testeze pe o suprafață mică pentru a se asigura că nu există reacții alergice.

Se aplică direct pe pielea capului și se masează bine. Părul se înfășoară într-un prosop pentru ca foliculii să absoarbă mai ușor sucul.  Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se spală părul cu șampon.

Dacă părul cade exagerat, se recomandă tratamentul de 3 ori pe săptămână. În multe dintre cazuri, s-au observat îmbunătățiri în urma acestui tratament ținut câteva luni. (Sursa – kiloCalorii)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий