Cea mai scurtă paradă din Moscova

9 05 Ф 1

Parada militară, care a avut loc la Moscova la 9 mai anul curent, a devenit cea mai scurtă din 1941 încoace. Secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, consideră că ea s-a încheiat atât de repede din cauza sentimentului de teamă pe care îl încearcă funcționarii, transmite RBK-Ucraina. „Rusia propune pentru „Cartea recordurilor Guinnes” cea mai scurtă paradă militară. Această manifestare a „cultului biruinței” de pe „Piața Roșie” din Moscova a durat aproximativ 40 de minute și a devenit cea mai scurtă, începând cu anul 1941”, a accentuat Oleksii Danilov. El a caracterizat această acțiune drept paradă a fricii și temii. „Frica este cauza principală care a impus-o pe haita de la Kremlin să se retragă cât mai repede în buncărul lor. Frica este cadoul ucrainean pe viață pentru Putin și grupul său”, a mai spus secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei.

Vă amintim că în timpul așa-numitei „parade a Biruinței” dictatorul rus, Vladimir Putin, a declarat că războiul în Ucraina este o catastrofă și el, chipurile, „n-a fost început de Rusia”. Parada a fost deschisă de tancul T-34, devenit exponat de muzeu, iar aviația așa și n-a fost inclusă în program.

În afară de aceasta, Ministerul Ucrainean de Externe a numit participarea la parada din Moscova a liderilor ai câtorva țări din fosta URSS drept un pas amoral față de Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий