Cernăuți, Chișinău și Mannheim vor implementa proiectul „Împreună împotriva Covid-19″

stopcovid-trilateral5e7b9

Cernăuți, Chișinău și Mannheim  vor implementa proiectul „Împreună împotriva Covid-19″

Orașul Cernăuți va participa la implementarea proiectului trilateral „Împreună împotriva COVID — 19 — Mannheim — Chișinău — Cernăuți». Acest proiect prevede consolidarea parteneriatelor bazate pe solidaritate într-o situație de urgență creată de pandemie și schimbul de experiență în cele trei urbe privind provocările legate de combaterea acestui fenomen.

În cadrul colaborării trilaterale Mannheim — Chișinău — Cernăuți, părțile își propun să sensibilizeze opinia publică cu privire la respectarea regulilor de distanțare fizică și igienă pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19 și suplinirea stocurilor cu echipamente medicale de urgență.

Astfel, pentru realizarea proiectului din fondurile Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, va fi acordat un sprijin financiar, care constă în acordarea unui grant comun (celor trei orașe) în valoare de 49 mii de euro.

Conform proiectului participații proiectului vor putea accesa resurse financiare pentru dezvoltarea capacității și competențelor în comunitatea parteneră; desfășurarea atelierelor de lucru online; achiziționarea de echipamente medicale; campanii de informare și sensibilizare.

Proiectul se va desfășura până pe 30 iunie 2021.

Добавить комментарий