Comunitățile transcarpatice vor obține subvenții pentru dezvoltarea social-economică

a6195a569051705b8519184e356fccae-wide-big

Primul ministru al Ucrainei a cerut Ministerului Finanțelor să accelereze procesul de alocare a fondurilor.

În cadrul unei ședințe guvernamentale din 14 august, prim-ministrul V. Groisman a însărcinat Ministerul Finanțelor să direcționeze subvențiile către comunități în august-septembrie pentru dezvoltarea social-economică a anumitor teritorii, să fie împărțite  bugetelor locale în conformitate cu Decretul aprobat de CMU nr. 500-p din 10.07.2019. „Unele probleme privind alocarea subvențiilor de la bugetul de stat către bugetele  locale în  2019 pentru implementarea măsurilor ce vizează dezvoltarea social-economică a unor teritorii aparte”.

Conform acestui mandat, comunitățile locale din Transcarpatia  vor primi 21 705 431 de  grivne. Cea mai impunătoare  subvenție va fi acordată raionului Rahiv – 4 825 431 grivne, care vor fi îndreptate  pentru reparațiile capitale  ale grădiniței  din satul  Kostylivka, școala din s. Dobrykivka, clădirea școlii medii din satul românesc Apșa de Mijloc,  iluminatul  stradal din satele Lughi, Yasinya, Kvassî și o serie de alte obiecte. Raionul  Mucacevo va obține  4 milioane grivne,  majoritatea vor fi eșalonate  pentru reparațiile și recondiționarea drumurilor, inclusiv Chinadiyovo-Kuchava cu acces în satul Babichi – (1.500 mii grivne). Lista completă a subvențiilor poate fi găsită pe site-ul oficial al Guvernului.

Înainte de ședința Guvernului, Asociația orașelor ucrainene a făcut apel la premierul Ucrainei pentru a solicita Ministerului Finanțelor să accelereze procesul de subvenționare de la bugetul de stat la bugetele locale pentru implementarea măsurilor pentru dezvoltarea social-economică a comunităților, întrucât tergiversarea transferării  a 2,5. 1 miliarde de  grivne   subvenții (inclusiv 1,4 miliarde grivne  în sprijinul orașelor mici și oășelelor) are un impact negativ asupra implementării măsurilor de dezvoltare socială și economică pe locuri  și crește semnificativ riscul de a nu reuși însușirea  fondurilor de subvenții de către comunitățile teritoriale până la sfârșitul anului fiscal curent, informează portalul  Zakarpattea on-line cu referire la sursă.

Добавить комментарий