De la începutul războiului de amploare, 20.000 de ucraineni au suferit cel puțin o amputație

7 09 F 1

Acest lucru a fost raportat de Associated Press cu referire la Olga Rudneva, șefa Centrului de reabilitare „Superhumans” pentru ucrainenii afectați de război. Potrivit ei, în Ucraina nu există suficienți specialiști în protetică pentru a face față necesităţilor mereu crescânde.

Înainte de război, doar cinci persoane din întreaga Ucraină primiseră o pregătire formală de reabilitare pentru persoanele cu amputații ale brațelor, care în mod normal sunt mai puțin frecvente decât cele ale picioarelor, spune ea.

Olga Rudneva estimează că 20.000 de ucraineni au suferit cel puțin o amputație de la începutul războiului. Nu se precizează câți dintre ei sunt soldați, dar rănile provocate de explozii sunt printre cele mai frecvente într-un război cu o linie de front lungă, scrie AP.

Anterior, fostul ministru al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că aproximativ un milion de ucraineni au fost implicați în ostilități în cei 9,5 ani de război declanșat de țara agresoare Rusia, iar mulți veterani se simt înstrăinați de  civili.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий