Dialog dintre autorități și societățile național-culturale din regiune

2 2 Ф 3

Problema susținerii instituțiilor societății civile etnice a fost discutată  în cadrul unei mese rotunde. Cu o zi înainte, a fost elaborat Programul regional relevant pentru 2024.  Participanții la reuniune au fost informați cu privire la condițiile de selectare a beneficiarilor și la mecanismul de finanțare a activităților.  „Într-o lume democratică, statele colaborează îndeaproape cu instituțiile societății civile, care sunt menite să protejeze interesele diferitelor segmente ale populației și, astfel, să îmbunătățească eficiența guvernării. În regiunea noastră multietnică, fiecare comunitate etnică are numeroase oportunități de a-și păstra patrimoniul cultural și național. Cooperarea activă cu autoritățile creează condiții favorabile pentru dezvoltarea ulterioară a tuturor grupurilor etnice”, a declarat Mykola Huitor, prim-vicepreședinte al Consiliului Regional, în cadrul mesei rotunde.

2 2 Ф 1

În cadrul evenimentului s-au discutat, de asemenea, rezultatele cooperării dintre autorități și ONG-urile minorităților naționale în 2023.

La masa rotundă au participat șefa adjunctă a Administrației militare regionale Cernăuți, Iulia Hrișcu-Andrieș, și reprezentanți ai instituțiilor societății civile.

2 2 Ф 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий