Dinăuţi – sat al gospodarilor şi oamenilor de bună credinţă  

7 09 D 1

De fapt, această expresie poate fi folosită la caracterizarea tuturor localităţilor noastre, fiindcă, într-adevăr, suntem un neam de oameni harnici. Ceea ce merită evidenţiat la dinăuţeni este grija comună pe care o au ei faţă de vatra lor strămoşească. La Dinăuţi nu şi-a pierdut actualitatea cuvântul  „clacă”. Oamenii se adună, ca pe vremuri, şi îl ajută dezinteresat pe cineva, sau fac ordine şi amenajează teritoriul satului.

În aceste vremuri grele, de război, dinăuţenii pun mână de la mână, adună şi expediază foarte des pe front ajutor umanitar, precum şi maşini pentru necesităţile apărătorilor noştri.

Iată, astăzi, starostele satului, Radu Ştefliuc, a postat pe contul său de Facebook o informaţie proaspătă – un grup de gospodari dinăuţeni s-au adunat şi au curăţit teritoriul de lângă şosea, la intrare în sat, de rădăcini de copaci şi de sălcii crescute stihinic. Întreaga muncă a fost efectuată pe banii oamenilor. Starostele Radu Ştefliuc a ţinut să mulţumească consătenilor Valeriu Buzdugan şi Vitalie Borşevici, care au asigurat tehnica necesară. Au fost cărate 24 de remorci cu rădăcini ale copacilor bătrâni. În continuare teritoriul curăţit va fi amenajat pe placul gospodarilor.

7 09 D 2

7 09 D 3

7 09 D 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий